• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методоб'єднання сестер медичних старших «Правильне харчування – гармонійний розвиток»

Методоб'єднання сестер медичних старших «Правильне харчування – гармонійний розвиток»

2017-01-30

Раціональне харчування має надзвичайно велике значення у формуванні здоров′я дітей дошкільного віку. На сьогодні перед кожним досить гостро стоїть питання правильного харчування, враховуючи ритм сучасного життя та навколишнє середовище.

На базі ДНЗ №14 «Калинка» 30 січня відбулося методичне об′єднання сестер медичних старших «Правильне харчування – гармонійний розвиток».

На зустріч були запрошені медичні сестри дошкільних навчальних закладів м.Конотопа, батьки вихованців, провідний спеціаліст з дошкільного виховання відділу освіти О.П.Гуминська, лікар із загальної гігієни управління Держпродспоживслужби м.Конотоп Н.В.Баско.

Метою зібрання було: формувати у батьків уявлення про значущість правильного харчування дітей як складової частини культури здоров′я; спонукати медичних працівників дошкільних закладів до розробки проектів з формування здорового способу життя; сприяти впровадження моделей в роботу; удосконалити уявлення про здорове харчування, раціональне харчування та режим харчування.

Розпочалося методоб′єднання з нетрадиційних батьківських зборів у групі раннього віку «Розмова про проблеми дитячого харчування», на яких батьки вели діалог про правильне харчування, як основний фактор в попередженні та лікуванні багатьох захворювань. У ході зборів були задіяні вихованці дитячого садочка, які показали театралізовану діяльність «Машенька і вітамінки».

Після зборів була зачитана доповідь «Раціональне харчування дітей», адже щоб дитина дошкільного віку на довгий час зберегла здоров′я, нормально росла й розвивалася, її харчування має бути повноцінним, збалансованим, містити всі необхідні інгредієнти в певних кількостях і пропорціях.

У цікавій ігровій формі була проведена ділова гра «Здорове харчування – запорука міцного здоров’я», на якій медичні працівники збагатили та закріпили знання та навички з організації харчування.

На завершення зустрічі учасникам було запропоновано виготовити трав’яні подушечки «Щоб солодко спалося».

«Знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову» Гордон Джеймс Рамзі.

Адміністрація ДНЗ № 14 «Калинка»

Кiлькiсть переглядiв: 345

Коментарi