Малятам про економіку

2017-02-28

/Files/images/P1010312.JPG

Життя кожної дитини безпосередньо пов'язане з економікою. В ранньому віці вона має потреби в їжі, одязі, житлі, іграшках, книжках. З віком потреби ці стають дедалі різноманітніші, і ми все частіше чуємо від малят слово "хочу". Але чи в змозі дорослі задовольнити всі потреби дитини?

Звичайно, ні. Це часто викликає протест і обурення малюків, бо вони ще не можуть зрозуміти, що життя підпорядковане різним економічним законам.

Один із них проголошує: потреби людини безмежні, а можливості для їх задоволення обмежені.

Тому ми, дорослі, поділяємо потреби на першорядні, які намагаємося задовольнити у першу чергу, та другорядні, задоволення яких відсувається на пізніший час.

Цілком зрозуміло, що чим раніше ми розпочнемо економічну освіту дітей, тим усвідомленішими, раціональнішими та розумнішими будуть їхні дії та вчинки.

Ознайомлюючи дітей з основами економіки, ми допомагаємо їм збагнути багато життєвих істин: чому дорослі мають працювати, чому діти повинні допомагати батькам (прибирати, готувати їжу і т.д.), чому треба бути ощадливими і що означає це слово.

Чим старшими стають наші діти, тим активніше вони можуть брати участь в організації домашнього господарства (розподілі сімейного бюджету, складанні меню).

Опанувавши ази родинної економіки, діти будуть прагнути організувати свій бізнес, реалізувати набуті знання та підприємницькі навички, а,можливо, і талант. Важливу роль у цьому відіграє економічна освіта та виховання. Ґрунтовна економічна підготовка сьогодні необхідна не тільки професіоналам з цього фаху, а й усім людям.

Так, 28.02.2017 року в дошкільному закладі №14 «Калинка» відбулося засідання педагогічноїради «Шляхи ознайомлення дітей дошкільного віку з основами економіки за допомогою казок» у формі круглого столу з елементами гри брейн-ринг. Під час проведення педагогічної радипедагоги розширили знання про використання казок в економічному вихованні дошкільнят, а також переглянули цікаву та пізнавальну гру-стратегію з економіки у старшій групі «Магазин іграшок».

Реклама підкаже: це треба купити

Що актуально дасть зрозуміти

Рекламувати у нас стало модно

Рекламувати все, що завгодно

Фарби і пензлі, книжки й дивани

Обертом йде голова від реклами

А ми рекламуєм ігри й розваги

Слухайте й чуйте – зараз ви з нами

Кращої ви не знайдете реклами.

/Files/images/P1010265.JPG/Files/images/P1010277.JPG/Files/images/P1010284.JPG/Files/images/P1010280.JPG/Files/images/P1010315.JPG/Files/images/P1010316.JPG/Files/images/P1010334.JPG/Files/images/P1010338.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 399

Коментарi